Coronavirus

1 augustus 2020

Vanaf maandag 11 mei worden er op onze locaties weer individuele muzieklessen gegeven. Dit geldt voor alle leeftijden: kinderen, jongeren en volwassenen. Het gaat nadrukkelijk om een-op-eenlessen (instrumentaal en vocaal). Onlangs zijn er verdere versoepelingen door het kabinet bekend gemaakt. We zetten het graag even op een rij.

Muziek

Volwassenen
Met betrekking tot de lessen en cursussen voor volwassenen is de situatie flink gewijzigd. Deze mogen na maandag 1 juni weer plaatsvinden met inachtneming van de RIVM-maatregels. Dit geldt echter nog niet voor de repetities van onze grote koren. Een aantal lessen/repetities gaat in grote ruimtes plaatsvinden. Leerlingen en cursisten ontvangen van hun docent nader bericht over de start en de locatie.

Kinderen en jongeren
De basisscholen zijn vanaf maandag 8 juni weer volledig open. Middelbare scholen en het vervolgonderwijs beginnen per 1 juni. Ook onze lessen en repetities voor de ensembles kunnen weer van start. Waar nodig worden er lessen verplaatst naar een groter lokaal.

Muziekexamens
De praktijkexamens worden in week 25 en 26 (maandag 15 t/m vrijdag 26 juni) gehouden. In oktober is er een extra examenweek.

Dans
Er is nog geen toestemming om binnen te kunnen dansen. We bekijken de mogelijkheden hoe we in de buitenlucht veilig kunnen starten met een aantal kindergroepen. Dansen met een afstand van 1,5 meter is bij jongeren en volwassenen niet te realiseren op ons terrein. Cursisten krijgen per e-mail bericht.

Theater/musical
De theaterlessen worden buiten gegeven. MUZT Musicalopleiding krijgt een-op-eenles en per 1 juni les in kleine groepen.

Beeldende kunst/fotografie
De laatste lessen van dit seizoen zijn deels online doorgegaan of worden nu alsnog gegeven. Docenten informeren de cursisten.

Voortgang seizoen
Het seizoen 2019-2020 loopt tot en met vrijdag 3 juli. In de eerste week van de zomervakantie zijn er op onze leslocatie in Sneek extra inhaallessen en activiteiten ter compensatie van de gemiste lessen. De docent communiceert hier rechtstreeks over met zijn of haar leerlingen.


Protocol

 • Houd 1,5 meter afstand (iedereen ouder dan 12 jaar).
 • Schud geen handen.
 • Handel zaken indien mogelijk digitaal of telefonisch af.
 • Maak eerst een afspraak voordat je langskomt.
 • Kom zo mogelijk alleen.
 • Neem je eigen instrument mee.
 • Toiletten op de leslocaties zijn beperkt te gebruiken.
 • Atrium Café in Sneek is gesloten.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 • Blijf thuis als iemand in jouw gezin koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de docent en andere medewerkers.

Twee vragen die ons regelmatig worden gesteld:

Geven jullie lesgeldrestitutie of een voucher?
We onderzoeken momenteel de geleden schade. Die kan per discipline (muziek, dans, theater, musical, beeldende kunst, fotografie) verschillen. Veel lessen zijn online voortgezet en er zijn alternatieve manieren gevonden om lessen/repetities te geven en activiteiten te organiseren. We gaan binnenkort per discipline aangeven of er sprake is van restitutie of een voucher. Mogelijk vragen we je om een donatie. Hierover ontvang je een brief.

Kan ik een automatische incasso blokkeren of een factuur niet betalen?
Dit is niet mogelijk. Het zorgt bovendien voor extra werkdruk bij onze administratieafdeling. Heb je een termijnbetaling geblokkeerd, dan verzoeken wij je met klem om dit terug te draaien. Omdat er nog onduidelijkheid bestaat over de herstart van de danslessen, zullen we de betaling van eind mei voor deze lessen uitstellen. Het mogelijk te verrekenen lesgeld wordt eind juni in rekening gebracht.